eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Márciusra elkészülhet a várpalotai elkerülő, de addig szigorú forgalomkorlátozások lesznek

Márciusra elkészülhet a várpalotai elkerülő, de addig szigorú forgalomkorlátozások lesznek

A 8-as főút Veszprém-Várpalota közti szakaszának felújítására azért van szükség, hogy a város mentesüljön az áthaladó gépjárművek zajától és a levegőszennyezésüktől.

Az ütemezésnek megfelelően jövő márciusra elkészülhet a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő útszakasza - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője, Kiss Boglárka. A projekt 28 milliárd forintból valósul meg.

Két ütemben épül meg az elkerülő 2x2 sávval, fizikai elválasztással. A sebességhatár 110 km/óra lesz.

Az első ütem 2014-ben kezdődött, ebben az 5,9 kilométeres főpálya mellett 2,4 kilométer egyéb országos, illetve 2,35 kilométer szervizút épült. Ehhez kapcsolódóan egy külön szintű és két körforgalmú csomópont, valamint a Székesfehérvár-Boba vasútvonal felett két új vasúti híd, továbbá 814 méteren zajvédő fal épült - sorolta Kiss Boglárka.

Tavaly októberben kezdődött a második ütem kivitelezése, ebben 3,4 kilométer főpálya mellett 1,5 kilométeren egyéb országos út és 1,9 kilométeren szervizút épül majd. Mindkét projektnél út-, híd- és vízépítési munkálatokat végeznek jelenleg.

Véglegesítik a Péti út és a csatlakozó szervizút kapcsolatát, utóbbi aszfaltozását végzik a kivitelezők. A Péti út hídjánál a forgalom fenntartásával zajlanak a munkálatok.

A tervek szerint 2018 márciusától használhatják a közlekedők az új útszakaszt. Addig azonban forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A 8-as főúton az első ütem több szakaszán már mindkét irányban az új útpályákon közlekedhetnek az autósok, de mindenhol szigorú forgalomkorlátozás van érvényben. Ezekről a Magyar Közút honlapján és a NIF Facebook-oldalán is lehet tájékozódni, az egyes korlátozások életbe lépése előtt több nappal közzéteszik az aktuális információkat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×