eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

Idén 27. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Szövetség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelyre középiskolás fiatalok jelentkezését várják - mondta az InfoRádiónak Szabó Gábor, a szervezet elnöke.

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

A program egyik jellegzetessége, hogy nincsenek előre kitűzött témák, sőt megkötések sem, teret kapnak a saját ötletek – mondta Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

„Nagyon szeretem, ha valaki ül, gondolkozik és eszébe jut, hogyan lehet megcsinálni valamit. Ilyen volt a legutóbbi verseny nyertese, az ifjú hölgy azon gondolkodott, amikor beteg volt, hogy hogyan lehetne elektromos borogatást készíteni.”

A találmány olyan sikeres volt, hogy Kínában is díjat nyert. A szövetség további nemzetközi versenyekre is segít eljuttatni a projekteket, de akár a szabadalmaztatásban is tudnak segíteni – jelezte Szabó Gábor.

„A három évvel ezelőtti első díjas diák hangszóróhoz készített egy újfajta elrendezésű membránt. Ez szabadalmaztatható ötlet volt és úgy tűnik, nagy rá az érdeklődés, nagyon valószínű, hogy beindul az ipari hasznosítása is.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×