INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

innováció

tehetségkutató

verseny

középiskola

diák

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

Infostart / InfoRádió

Idén 27. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Szövetség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelyre középiskolás fiatalok jelentkezését várják - mondta az InfoRádiónak Szabó Gábor, a szervezet elnöke.

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai

A program egyik jellegzetessége, hogy nincsenek előre kitűzött témák, sőt megkötések sem, teret kapnak a saját ötletek – mondta Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

„Nagyon szeretem, ha valaki ül, gondolkozik és eszébe jut, hogyan lehet megcsinálni valamit. Ilyen volt a legutóbbi verseny nyertese, az ifjú hölgy azon gondolkodott, amikor beteg volt, hogy hogyan lehetne elektromos borogatást készíteni.”

A találmány olyan sikeres volt, hogy Kínában is díjat nyert. A szövetség további nemzetközi versenyekre is segít eljuttatni a projekteket, de akár a szabadalmaztatásban is tudnak segíteni – jelezte Szabó Gábor.

„A három évvel ezelőtti első díjas diák hangszóróhoz készített egy újfajta elrendezésű membránt. Ez szabadalmaztatható ötlet volt és úgy tűnik, nagy rá az érdeklődés, nagyon valószínű, hogy beindul az ipari hasznosítása is.”

Kapcsolódó hang

Megint szárnyalhatnak a fiatalok gondolatai
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018