eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rekordon a rendszámok kiadása, de mi lesz, ha elfogy?

Rekordon a rendszámok kiadása, de mi lesz, ha elfogy?

Felpörgött az autópiac, idén akár 300 ezer új rendszám is gazdára találhat, így lassan aktuálissá válhat a kérdés: mi lesz, ha elfogy a három betű, három szám kombinációja?

A 2008-as közel 310 ezer darabos csúcs után 2009-ben 172 ezer 2010-ben 147 ezer új rendszámot adtak ki, de részben az újautó-piac föléledése, részben a használtautó-import felfutása miatt emelkedett a forgalom, és 2016-ban már 367,5 ezer rendszám kellett az autósoknak,

idén akár a 380 ezret is elérheti

ez a szám - derül ki a napi.hu összeállításából.

A központi készlet kiadása a P betűjelű kombinációknál tart. Az okmányirodákhoz és a kormányablakokhoz legutóbb PJK betűjelű rendszámokat szállították ki. A táblák azért is fogynak gyorsan, mert a régi kombinációkat nem használják fel újra, és ha egy autót hivatalosan ideiglenesen vonnak ki a forgalomból, akkor a rendszámot is le kell leadni. Az is gyorsítja a kiadást, hogy a Q betűt újabban nem használják, mert az megzavarhatja a rendszámfelismerő kameráka.

Még körülbelül nyolc év van hátra addig, amíg elfogy a három betű, három számos rendszám,

amelyből nagyjából 3 millió maradt még - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Éppen ezért egyelőre nem foglalkozik azzal a kormány, hogy milyen kombináció jön 2025 környékén. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×