eur:
394.41
usd:
370.09
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Idegtépő várakozás: ennyi idő kell, amíg az ügyintézőhöz jutunk

Idegtépő várakozás: ennyi idő kell, amíg az ügyintézőhöz jutunk

Az ügyintézésnél a várakozás a legnehezebb, nemzetközi összehasonlításban Magyarország nem áll rossz helyen, a bankok pedig külön is vizsgálják, hogy mennyi időt kell várakozniuk az ügyfeleknek, amíg az ügyintézőhöz jutnak.

Egy átlagos magyar 6 percet tölt sorban állással, derül ki a Mystery Shopping Providers Association (MSPA) 23 európai országban végzett kutatásából. Ezzel az időmennyiséggel egyébként az európai átlag (9 perc) alatt vagyunk. Hiába azonban az alacsonynak mondható számok, ha a stresszfaktor bekavar a képletbe, máris sokkal hosszabbnak tűnhet a várakozással töltött idő. Márpedig a magyar emberek igencsak ingerültek, ha idejük "elrablásáról" van szó.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy a bankokban mennyi az ügyintézési idő. Kiderült, hogy minden bank monitorozza azt az időt, amit az ügyfeleik várakozással töltenek náluk az ügyfélhívó rendszer segítségével. 

A CIB Banknál 6 és 7 perc közé esik az átlagos várakozási idő. A Budapest Banknál a legrövidebb átlag várakozás 4, míg a leghosszabb 8 perc. Az OTP-nél 6, az FHB-nál pedig átlagosan 5 percet várakoznak az ügyfelek az automatáktól való távozást követően. Az Erste Bank üzleti titokként kezeli mért adatait, a K&H pedig nem árulta el mennyit kell ügyfeleinek átlagosan várakozni a bankfiókokban.

Attól függően, hogy milyen ügyet kell elintéznünk bankfiókunkban megnőhet vagy éppen csökkenhet a várakozással eltöltött idő. Átlagosan a pénztári befizetésre kell a legkevesebbet várni és a bonyolultabb ügyekre, mint például a jelzáloghitel ügyintézés vagy tanácsadás többet.

A CIB és a Budapest Bank főleg földrajzi eltérésekről számol be. Amíg a cibeseknek esetenként megnőhet a várakozási ideje a frekventáltabb helyeken lévő fiókokban, addig a Budapest Bank Budapest legforgalmasabb pontjait jelöli meg olyan helyeknek, ahol ügyfeleiknek többet kell várakozni az országos átlagnál. A K&H, az FHB és az OTP a napszakok közötti eltérést figyelte meg leginkább: reggel, nyitás után, dél körül ebédszünetekben és délután megnövekedhet az ügyfelek várakozási ideje a bankfiókokban. 

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×