eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hatalmas változás a lízingpiacon

Hatalmas változás a lízingpiacon

A beruházások bővülésének köszönhetően jelentősen bővült a lízingpiac a tavalyi évhez – mondta az InfoRádiónak Tóth Zoltán, a Magyar Lízing Szövetség főtitkára.

A beruházások látványos bővülésében a lízingpiac is fontos szerepet kapott: a vállalkozások egyre nagyobb része lízingkonstrukció segítségével szerzi be a gépeit. A lízingpiacon belül a gépfinanszírozás 31 százalékkal nőtt az idei második negyedévben, és a Magyar Lízingszövetség további növekedésre számít.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a gépek és berendezések esetében a finanszírozott összeg az idei második negyedév végén 31 milliárd forintot tett ki. Szintén jelentősen bővült a mezőgazdasági és az építőipari gépekbe áramló finanszírozás is. Ilyen nagyságrendű kihelyezésre a 2008 óta nem volt példa.

Az elmúlt években a kis és középvállalkozások finanszírozásában egyre nagyobb szerepet tölt be a lízingtárgyak vásárlása - tudta meg az InfoRádió Tóth Zoltántól.

Ez a beruházási forma mobil eszközök beszerzésénél jellemző. A gépjárművek mellett azonban az utóbbi időben a feldolgozóipari gépek, a mezőgazdasági gépek, továbbá az építőipari gépek piacán is folyamatos a bővülés.

„Bár az említett kategóriák esetében jobban állunk a 2008-as válság óta eltelt évekhez képest, a teljes lízingpiac lényegesen kisebb, mint a válság előtti időszakban volt” – tette hozzá a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×