eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Ennyit enged a nyugdíjasoknak a kormány

Ennyit enged a nyugdíjasoknak a kormány

Fontos szabályról döntött a kormány, ez sok nyugdíjas életét befolyásolhatja.

Az idén óránként legalább 863, míg jövőre 935 forintot számíthatnak fel a szolgáltatásaikért a nyugdíjas szövetkezetek és ugyanez a minimális szolgáltatási díj vonatkozik az iskolaszövetkezetekre is.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet péntektől, azaz mától hatályos - írja a Napi.hu.

A kormány a minimális szolgáltatási díjat - mindkét szövetkezet típusnál - a minimálbér egy órára jutó összegének 1,178-szorosában határozta meg, hozzátéve azt, hogy a minimális szolgáltatási óradíj levonás, visszatérítés vagy kedvezmény útján nem csökkenthető.

A kormány múlt évi rendelete szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóknál a minimálbér összege idén, havibér esetén 127 500 forint, hetibérnél 29 310 forint, napibérnél 5870 forint, órabér esetén pedig 733 forint.

A minimálbér 2018. január 1-jétől havibér esetén 138 ezer forintra, hetibérnél 31 730, napibérnél 6350, órabérnél 794 forintra nő. Ezek felszorzásával jön ki idénre a 863, jövőre pedig a 953 forintos óránkénti minimális szolgáltatási díj.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×