eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ha autópályán jár, fontos ez a változás

Ha autópályán jár, fontos ez a változás

A kormány módosította a rövid- és középtávú közútfejlesztésekhez kapcsolódó korábbi határozatait, több útépítés 2022 utánra tolódott. Itt vannak a várható befejezési időpontok.

A Magyar Közlönyben megjelent új határozatok közül az első a rövid- és középtávú közútfejlesztési programba vette fel a kulcsfontosságú budapesti közúti közlekedési beruházások közül a Galvani-híd előkészítését, továbbá az M1-es autópálya 2×3 sávosra bővítésének előkészítését Budapest és Győr között. Ez utóbbi határideje 2020 vége - írja a napi.hu.

A kormány 2022 utánra halasztotta az M1-es autópálya Hegyeshalom és az országhatár átkelési szakaszának akadálymentesítését, továbbá Békéscsaba megközelítését az M8-as autópálya Kecskemét-Nagykőrös közötti szakaszán és az M44-es autópálya Nagykőrös-Tiszakürt közötti szakaszán keresztül. Egyedül az M44-es autópálya Lakitelek-Tiszakürt közötti szakasza készül el 2022-ig.

Az M6-os autópálya az országhatárig autóút lesz.

Új projektek előkészítéséről is döntött a kormány, ezek közül kiemelendő az M8-as autópályának az M7-estől induló, Dunaújváros - Dunavecse - Kecskemét közötti szakasza, továbbá az M3 autópályát Mátészalkán át a román határral összekötő új út. Szintén előkészítendő a Mohácsi Duna-híd is.

A 2022-ig tartó útberuházások finanszírozására 2525 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből a hazai forrás 1340 milliárd forint.

A közútfejlesztések közül néhány tervezett befejezése:

  • az M2 gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti négysávúsítása - 2009 negyedik negyedév
  • az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakasza - 2022 első negyedév
  • az M6-os autóút Bóly - Ivándárda közötti szakasza - 2020 harmadik negyedév
  • a Kaposvár megközelítésére szolgáló 67. számú főút Látrányt elkerülő szakasza - 2021 harmadik negyedév
  • a Zalaegerszeg megközelítését biztosító 76-os számú főút gyorsúttá fejlesztése 2022 végére valósul meg.
  • az M3-as gyorsforgalmi út Vásárosnamény és Beregdaróc (az ukrán határ) közötti szakasza viszont csak 2x1 sávos lesz, de később autópályává fejleszthető - 2021 második negyedév
  • a Komáromi új Duna-híd - 2020 első negyedév
  • az M70-es Letenye - Tornyiszentmiklós közötti szakaszának négysávúsítása - 2019 második negyedév
  • az M15-ösnek az M1 - Rajka közötti négysávos szakasza - 2019 negyedik negyedév
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×