INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

sztrájk

fizetés

érdekképviselet

tesco

A legkisebb is számít, bármelyik Tescóban lehet sztrájk

A legkisebb is számít, bármelyik Tescóban lehet sztrájk

Infostart / InfoRádió

Az egész országot érintő Tesco-sztrájk várható időpontja derül ki pénteken, hogy hol, az nem. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke mondta el a részleteket.

Már megegyeztek a Tesco-sztrájk várható időpontjáról az áruházláncnál működő munkavállalói érdekképviseletek, a dátumot azonban csak pénteken délután hozzák nyilvánosságra - mondta a szakszervezeti vezető.  Hozzátette:

csak a pénteki sajtótájékoztató előtt ismerteti a sztrájk időpontját a munkáltatóval az érdekképviselet, da csak azt, a helyszíneket nem.

Az biztos, hogy az egész országot érinti a munkabeszüntetés. 

Bubenkó Csaba emlékezetett arra, hogy 25 százalékos béremelést szeretnének elérni 15 százalékos létszámemelés mellett.  A munkáltató ezt a javaslatot nem fogadta el.

 A Tesco-Global Áruházak Zrt. augusztus közepén közölte, hogy idén szeptemberben a bérfejlesztés harmadik ütemeként bruttó 11 ezer forintos béremelést tervez.

A szakszervezeti vezető azokról a sajtóhírekről nem kívánt nyilatkozni, hogy a cégvezetésen belül elbocsátások történtek  a helyzet kialakulása miatt, de véleménye szerint ennek van realitása.

Az sem kizárt, hogy egyes üzletekben, illetve munkakörökben több napig is elhúzódik a törvényes tiltakozás.

Kapcsolódó hang

Tesco-sztrájk
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018