eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Váratlan adatok Magyarországról, a régió mögött kullogunk

Az Európai Unió gazdaságának eredményeihez ugyan jobban, a régió több országához viszonyítva azonban gyengébb teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság.

Az Európai Unió 2,3 százalékos GDP-növekedését meghaladta a magyar gazdaság, amely az Eurostat második negyedéves, szezonálisan kiigazított és kiegyensúlyozott adatai szerint 3,6 százalékkal bővült. A növekedéshez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá - írta a Világgazdaság.

Elemzők ugyanakkor ennél jobb eredményt vártak. A KSH az eredményekre úgy reagált: a vártnál gyengébb mezőgazdasági és ipari teljesítmény visszafogták a bővülést. A mezőgazdaság esetében várható volt idén a visszaesés, hiszen az ágazat tavalyi teljesítménye kiemelkedő volt és az időjárás idén nem feltétlenül volt kegyes.

  • Csehország mintegy 4,5 százalékkal növekedett éves összevetésben.
  • Románia 5,7 százalékos iramot diktált.
  • A lengyel gazdaság a második negyedévben 4,4 százalékkal növekedett.

Jól pörgött az euróövezet gazdasága is

Az egy évvel korábbihoz képest az euróövezet GDP-növekedése szezonális kiigazítással 2,2 százalék, az Európai Unió növekedése pedig 2,3 százalék volt.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×