eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fontos: hétfőtől reptéri dolgozók sztrájkolnak, fennakadások várhatók

Meghatározatlan időre egész napos sztrájkba kezdenek a barcelonai reptér biztonsági dolgozói.

Meghatározatlan időre egész napos sztrájkot kezdenek hétfőn a barcelonai reptér biztonsági dolgozói, poggyászátvilágítói - közölte vasárnap Dolors Bassa, Katalónia munkaügyekben illetékes regionális felelőse.

Bassa közvetít az alkalmazottak és az őket foglalkoztató magáncég között. Mint mondta, vasárnap a dolgozók leszavazták munkáltatójuk végső javaslatát, és magasabb béreket követelnek.

A poggyászok átvilágítói augusztus eleje óta már többször sztrájkoltak, ám csupán naponta néhány órán át, de így is hosszú sorok alakultak ki a repülőtéren, és jó páran lekésték repülőgépük indulását. Hétfőn nulla órától 24 órás lesz a munkabeszüntetés meghatározatlan időre.

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését követelik. A barcelonai El Prat repülőtéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta időről-időre hosszú sorokban ácsorognak az utasok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat a korábbinál alaposabb és több időt vesz igénybe, a gördülékenyebb ellenőrzéshez viszont több ellenőrre lenne szükség.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×