eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szigorúbban foghatják az utazási irodákat

Szigorúbban foghatják az utazási irodákat

Szigorúbb feltételeket szab az utazási irodáknak egy készülő uniós szabályozás, ami az utasok szempontjából azt jelentheti, hogy még biztonságosabb lesz az utazásszervezők szolgáltatásaira befizetni - közölte a Magyar Utazási Irodák Szövetsége kommunikációs bizottságának tagja.

Bakó Balázs szerint még nem lehet tudni, hogy pontosan mikorra lehetnek változások. Az utazási csomagokra vonatkozó uniós direktíva egyes tételeit a tagországoknak is be kell majd építeniük az utazási tevékenységre vonatkozó jogszabályokba - ennek jogharmonizációja most zajlik. 

Ezzel kapcsolatban fontos, és a Green Holidays ügy is rámutat, hogy a vagyoni biztosítéknak mindenképpen 100 százalékosan fedeznie kell az utasok költségeit egy adott csőd esetében. Vagyis nem lenne szabad előfordulnia, hogy valaki nem kapja vissza a befizetett összeg egészét.

MUISZ-célok

A szövetség támogatná, hogy változtassanak a vagyoni biztosítékok számítási rendszerén.

Azt is javasolják, hogy bontsák ketté a biztosíték kérdését: az egyik rész a "kint ragadt" utasok hazahozatalát, a másik az itthon maradt utasok kártalanítását fedezné. Részletek itt.

Bakó Balázs hozzátette: az utasnak minden esetben joga van tudni, hogy csomagot vásárolt-e, vagy egyelemű szolgáltatást, illetve azt is, hogy milyen garanciák vonatkoznak rá.

Mindezek mellett az ellenőrzésben is szigorítás lesz - mondta a MUISZ munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×