eur:
390.19
usd:
364.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Munkába lendülnek a munkaszüneti napért

A Magyar Szakszervezetei Szövetség (MASZSZ) élére áll annak a kezdeményezésnek, hogy legyen munkaszüneti nap december 24-e. A szervezet felkéri az érdekképviseleteket, hogy gyűjtsék országszerte az aláírásokat.

Míg a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását nem kérte senki, a szenteste szabaddá tétele évek óta céljuk az érdekvédőknek – közölte Nemes Gábor. A MASZSZ szóvivője kijelentette: a szövetség nemcsak elvben támogatja, hanem aláírásgyűjtéssel is segíti a kezdeményezést, sőt, az élére áll annak.

Mint emlékeztetett rá, a kérdést a Vasas Szakszervezeti Szövetség egyik aktivistája nyújtotta be, egyeztetve saját szervezetével, amely a MASZSZ tagja.

Nemes szerint

szinte haladéktalanul el kell kezdeni a munkát,

hogy a törvényben biztosított négy hónap alatt összegyűljön a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírás. A szóvivő szerint ez olyan ügy, amely mögé minden szakszervezetnek fel kell sorakoznia, ezért a MASZSZ valamennyi érdekvédelmi vezetőt felkéri, hogy csatlakozzanak az országos mozgalomhoz, amelynek koordinálását a Magyar Szakszervezeti Szövetség kész vállalni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×