eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Élőben követhető, hogyan fogy a pórul járt Green Holidays-utasok pénze

Élőben követhető, hogyan fogy a pórul járt Green Holidays-utasok pénze

Félmilliárd forintos biztosítása volt a bedőlt Green Holidays utazási irodának, és most az Uniqa Biztosító külön oldalt hozott létre, ahol folyamatosan követhető, hogy a keretből eddig mennyit költöttek az utasok mentésére, kártalanítására.

A biztosítási szerződés alapján az Uniqa Biztosító 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását, azaz, hogy teljesíti azon fizetési kötelezettségeket, amelyek a Green Holidays Kft.-t a külföldre történő utazásszervezéssel összefüggésben az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló kormányrendelet alapján terhelik. A biztosító hétfőtől a  honlapján létrehozott egy oldalt, ahol folyamatosan nyomon követhető az 500 millió forintos keretösszeg alakulását. Eddig 83,4 millió forintot fogyott el a keretből, ebből a repülőutazásra és a szállásra költöttek. Az is kiderül az oldalról, hogy eddig 2230 regisztrált megkeresés érkezett a társasághoz.

Nyomoz a rendőrség

Csalás bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a rendőrségen a Green Holidays csődje ügyében.

Az Uniqa közleményében jelezte, első prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban ragadt utasnak biztosította a hazajutás lehetőségét. A második fázisban, jelenleg a kárbejelentések feldolgozása folyamatosan zajlik.

A feldolgozás során a beküldött utazási szerződések alapján több kérdés is felmerült, ezért egyeztetést folytattak a budapesti kormányhivatallal. Közben még mindig várják, hogy akiknek lefoglalt és befizetett utazásuk van, de még nem utaztak el, jelentsék kárigényüket.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×