INFORÁDIÓ 
2019. február 18. hétfő
Bernadett

balaton

strand

fejlesztés

Ez a Balaton legnagyobb strandfejlesztése

InfoRádió

Egyetlen balatoni strand négyszer akkora fejlesztési támogatást kapott uniós forrásból az idei évben, mint a többi. Az összeg közel tizede annak, amihez az ötven másik együtt jutott a nagy országos strandprogram keretében - számol be a balatontipp.hu.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteinek Veszprém megyei felosztásáról szóló listából derült ki, hogy a balatonfüredi önkormányzat 170 millió forintos támogatást nyert a korábban ismeretlen nevű Széchenyi strand fejlesztésére.

Az összeg több mint kétszerese annak, amit a város két nagy strandja, az Esterházy és a Kisfaludy együttesen kap az idén a Magyar Turisztikai Ügynökség által kezelt balatoni strandfejlesztési keretből - ismertette a balatontipp.hu.

De nem csak helyi viszonylatban látszik nagynak a támogatás, az 1,8 milliárdos teljes balatoni központi kerethez képest is jelentős.

A portál kiderítette, hogy a Széchenyi strand név a korábban Füred Kemping strandként ismert, külső vendégek számára is nyitott fürdőhelyet jelenti.

A pénzt várhatóan mederrendezésre, kotrásra, homokozásra és a partfal rendbetételére fordítják. Ha marad belőle, akkor kerül a parti részekre is – tudta meg a portál nem hivatalos forrásokból.

 

A címlapról ajánljuk

Lövések az Örsön

Két társaság szólalkozott össze egy söröző előtt, ekkor dördültek el a gázpisztolyos lövések...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018