eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ez a Balaton legnagyobb strandfejlesztése

Egyetlen balatoni strand négyszer akkora fejlesztési támogatást kapott uniós forrásból az idei évben, mint a többi. Az összeg közel tizede annak, amihez az ötven másik együtt jutott a nagy országos strandprogram keretében - számol be a balatontipp.hu.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteinek Veszprém megyei felosztásáról szóló listából derült ki, hogy a balatonfüredi önkormányzat 170 millió forintos támogatást nyert a korábban ismeretlen nevű Széchenyi strand fejlesztésére.

Az összeg több mint kétszerese annak, amit a város két nagy strandja, az Esterházy és a Kisfaludy együttesen kap az idén a Magyar Turisztikai Ügynökség által kezelt balatoni strandfejlesztési keretből - ismertette a balatontipp.hu.

De nem csak helyi viszonylatban látszik nagynak a támogatás, az 1,8 milliárdos teljes balatoni központi kerethez képest is jelentős.

A portál kiderítette, hogy a Széchenyi strand név a korábban Füred Kemping strandként ismert, külső vendégek számára is nyitott fürdőhelyet jelenti.

A pénzt várhatóan mederrendezésre, kotrásra, homokozásra és a partfal rendbetételére fordítják. Ha marad belőle, akkor kerül a parti részekre is – tudta meg a portál nem hivatalos forrásokból.

 

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×