eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Itt az autópálya az osztrák határnál, csak nem vezet oda magyar út

Gyorsforgalmi út kötné össze Kőszeget Béccsel, a már meglévő S31-es út folytatása épülne ki a vasi városig. Az osztrák oldal folyamatosan készül, a magyar oldalon eddig egy kapavágás sem történt.

A Nyugat.hu cikke szerint a távlati tervek sokkal grandiózusabbak voltak. Két éve a Vas megyébe látogató magyar miniszterelnök,  Orbánt Viktor jelentette be, hogy Szombathely és Kőszeg között 2x2 sávos út épül, de egyelőre erre is várni kell.

Az osztrákok azonban dolgoztak, és hamarosan átadják majd az S31-es Rattersdorfig meghosszabbított szakaszát, ami azt jelenti, hogy

kevesebb, mint egy kilométeres távolságra került az osztrák-magyar határ.

Idén januárban pedig hatástanulmányokat készítettek arra vonatkozóan, hogy merre lenne a legcélszerűbb kialakítani a Rattersdorfot Kőszeggel összekötő gyorsforgalmi útvonalát. 

Ez 1569 méter hosszú, melyből 992 méter az osztrák és 577 méter a magyar szakasz. 100 km/órás sebességkorlátozással és első osztályú közlekedésbiztonsági rendszerekkel az osztrák oldal építési költségét 4,4 millió euróra, a magyar oldalét 1,6 millió euróra teszik. Így a másfél kilométeres szakasz 6 millió euróba, azaz 1,8 milliárd forintba kerülne. 

Az osztrákok 2018 első felében tervezik elkezdeni az útépítést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×