INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

autó

kőszeg

ausztria

határ bernadett

Itt az autópálya az osztrák határnál, csak nem vezet oda magyar út

InfoRádió

Gyorsforgalmi út kötné össze Kőszeget Béccsel, a már meglévő S31-es út folytatása épülne ki a vasi városig. Az osztrák oldal folyamatosan készül, a magyar oldalon eddig egy kapavágás sem történt.

A Nyugat.hu cikke szerint a távlati tervek sokkal grandiózusabbak voltak. Két éve a Vas megyébe látogató magyar miniszterelnök,  Orbánt Viktor jelentette be, hogy Szombathely és Kőszeg között 2x2 sávos út épül, de egyelőre erre is várni kell.

Az osztrákok azonban dolgoztak, és hamarosan átadják majd az S31-es Rattersdorfig meghosszabbított szakaszát, ami azt jelenti, hogy

kevesebb, mint egy kilométeres távolságra került az osztrák-magyar határ.

Idén januárban pedig hatástanulmányokat készítettek arra vonatkozóan, hogy merre lenne a legcélszerűbb kialakítani a Rattersdorfot Kőszeggel összekötő gyorsforgalmi útvonalát. 

Ez 1569 méter hosszú, melyből 992 méter az osztrák és 577 méter a magyar szakasz. 100 km/órás sebességkorlátozással és első osztályú közlekedésbiztonsági rendszerekkel az osztrák oldal építési költségét 4,4 millió euróra, a magyar oldalét 1,6 millió euróra teszik. Így a másfél kilométeres szakasz 6 millió euróba, azaz 1,8 milliárd forintba kerülne. 

Az osztrákok 2018 első felében tervezik elkezdeni az útépítést.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018