eur:
394.38
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Káosz a telefonkártyák azonosításánál: a Vodafone is kételkedik

Káosz a telefonkártyák azonosításánál: a Vodafone is kételkedik

A Vodafone szerint is kétséges az ügyfelekkel történő adategyeztetés sikeressége a június 30-án lejáró határidőig -közölte a cég az InfoRádióval.

"Minden nap a karácsonyi forgalmat tapasztaljuk az üzleteinkben, hihetetlen az érdeklődés nagyon nagy a sorállás" - ezt még múlt héten mondta az InfoRádió kérdésére Kutas István, a Telenor kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy szinte lehetetlen teljesíteni határidőre a feltöltőkártyások adategyeztetését.

Az InfoRádió már akkor megkereste a többi mobilszolgáltatót is. Közülük most a Vodafone küldött közleményt. Ebben kifejtik, hogy a Belügyminisztérium által üzemeltetett adat-ellenőrzési rendszer az elmúlt hónapokban gyakorta jelzett hibát, és leállásai miatt

a Vodafone kétségesnek tartja, hogy az összes adategyeztetést sikerül elvégezni június 30-ig.

A társaság 2017. végét tartja biztonsággal teljesíthető célnak, javaslataikat pedig már többször eljuttatták az illetékeseknek, - de, mint írták - mindeddig a hatóság ezeket nem vette figyelembe.

A vállalat ügyfelei az online felület mellett június 10-től az ország 85 postáján is elvégezhetik az adategyeztetést. A szükséges folyamatok lassan, de megfelelően zajlanak, az üzletekben egyelőre nem alakult ki sorban állás. Ha marad azonban a határidő, sokan mobil-előfizetés nélkül maradhatnak. 

Az adategyeztetésre azért van szükség, mert a korábbi terrorcselekményekkel is összefüggő SIM-kártyákkal elkövetett visszaélések miatt változott a szabályozás, és júliustól egy magánszemély legfeljebb 10 SIM-kártyával rendelkezhet.

Az ügyről és a szorgalmazott módosításokról az illetékes Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot is kérdeztük. Egyelőre válaszukat várjuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×