eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

Alapvetően kedvező képet mutat az internetes vásárlások megítélése az internetezők körében – derül ki az eNET reprezentatív piackutatásából. Kis Gergely, az internetkutató cég partnere szerint a bizalom mellett az árérzékenység a legmeghatározóbb szempont, és az is kitűnik, hogy a fogyasztók egyre több információra akarnak szert tenni.

Alapvetően az internetezők egyötöde vallotta azt, hogy valamiért csalódott az internetes vásárlásban. Négyötödük viszont lényegében nem tudott felidézni olyan emléket, amikor valamiért elégedetlen lett volna. Ez azt mutatja, hogy

az internetes vásárlás iránti bizalom nagyon jó”

- mondta Kis Gergely.

A megbízhatóságnál is fontosabb szempont vásárláskor az ár, és fontos az is, hogy a weboldalon sok visszajelzés, pozitív értékelés legyen – sorolta az internetkutató cég partnere.

Ennyire vagyunk elégedettek az internetes vásárlással

A kutatás eredményei megmutatják, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre mindenképpen oda kell figyelnie annak, aki internetes kereskedésbe kezd. Ilyen a részletes termékleírás, a szállítási díj egyértelmű feltüntetése, a különböző fizetési módok választásának lehetősége.

Az ingyenes szállítási lehetőséggel kapcsolatban Kis Gergely elmondta:

a fogyasztók szemében minden, ami ingyenes, vonzónak számít,

ám tudjuk, hogy ingyen semmit sem szoktak adni. Az internetes kereskedelemben az ingyenesség azt jelenti, hogy a kereskedő átvállalja a szállítás költségét, és beépíti a termék árába.

Az eNET partnere szerint a magyar gazdaság szempontjából sem elhanyagolható kérdés az, hogy mennyire tudjuk itthon tartani a fogyasztókat. Mer ha egy magyar fogyasztó egy olyan külföldi oldalon vásárol, amelynek nincs magyar képviselete, akkor az nem a magyar gazdaságot fogja pörgetni.

A piackutatásban azt is vizsgálták, hogy akik külföldről vásárolnak, miért teszik. A legtöbben indokként az alacsonyabb árat említették, de

a megkérdezettek 76 százaléka azért választotta a külföldi vásárlást, mert ott olyan termékek is elérhetők, amik Magyarországon nem vásárolhatók.

A vásárlók több mint fele azért vásárol magyar webshopokból, mert probléma esetén nehézkesebb az ügyintézés, sokan pedig szívesebben használnak magyar nyelvű oldalt.

„Ezek a szempontok mind a hazai kereskedők üzletét erősítik, aminek örülni kell” - fogalmazott az eNET partnere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×