eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Így használják a netet a cégek

Így használják a netet a cégek

A kis- és középvállalkozások többségének már van internetkapcsolata és minden másodiknak van saját honlapja is - derült ki az Invitel kutatásából. A társaság marketingigazgatója azt mondta: profiltól függően változó, de egyre több vállalkozás választja a közösségi oldalakat, azaz inkább itt készít saját profilt, és ezen a felületen keresztül kommunikál.

Az Invitel által megkérdezett kis- és középvállalkozások több mint felének van már céges honlapja. A nemmel válaszolók 5 százaléka dolgozik a saját weboldal elindításán, egyharmaduk viszont szükségtelennek vagy megoldhatatlannak látja ezt.

Iski István, az Invitel marketingigazgatója elmondta: egyre több cégnek van profiloldala a közösségi médiában, főként a Facebookon, és ezen keresztül is kommunikál a vevőivel. A YouTube, a LinkedIn és az Instagram használóinak aránya 14, 11 és 8 százalék.

Egyre több olyan cég is van, amely honlapot már nem is hoz létre, csak Facebook-profiloldalt – tette hozzá.

Egy vendéglátóhely inkább a Facebookot használja, mert az hatékonyabb, míg egy webshopot is üzemeltető vállalatnál a céges honlapra is építenek – említett példákat a marketingigazgató.

A cégformák közül az egyéni vállalkozásoknál a legalacsonyabb a korszerű marketing eszközök aránya a kutatás szerint. A cégméret esetében hasonlóak az adatok: kisebb cégek ritkábban építenek az online kommunikációra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×