eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Ízlik a magyar sajt a jordán hadseregnek

A magyar Kőröstej csoport látja el sajtkonzervvel a mintegy százezer fős jordán hadsereget. A katonák csak az elmúlt egy évben több száz tonna Buda sajtot fogyasztottak el.

2013-ban, 2015-ben és tavaly is a magyar Kőröstej csoport nyerte el a jordán hadsereg ellátására kiírt nemzetközi tendert. A pályázatnak köszönhetően csak az elmúlt egy évben több száz tonna Buda márkájú, ömlesztett cheddar sajtkonzervet fogyasztott el a mintegy százezer katona.

A sajtokat 113 grammos és 340 grammos kiszerelésben juttatta el a közel-keleti ország fegyveres ereje számára a Kőröstej, amely a nemzetközi tenderen osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázókat is megelőzött. A jordán partner elégedettségét jelzi, hogy nemrégiben elismerő oklevéllel köszönte meg az együttműködést, amelyben méltatja a sajtok, illetve a kiszolgálás minőségét. A jordánok elégedettsége miatt a Kőröstej jó esélyekkel pályázik ismét a napokban újra induló tenderen – közölte a cég.

A vállalatcsoport a legnagyobb magyar sajtexportőr, eladásai 65-70 százaléka külföldre irányul, ezen belül 85 százalékot kifejezetten az arab országok képviselnek.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×