eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Van remény a hűségidők csökkenésére

Elébe mehet az uniós törekvésnek az a kormánypárti törvényjavaslat, amely egy évben maximalizálná a mobiltelefon-szerződések hűségidejét - nyilatkozta az InfoRádiónak a HWSW informatikai lap szakújságírója. Koi Tamás hozzátette, uniós szinten már most is két év a felső határ, ám ezt csökkenthetik, hogy az ügyfelek könnyebben válthassanak fejlettebb technológiára.

Van remény a hűségidők csökkenésére

Az Európai Unión belül teljesen általános gyakorlat a hűségidő használata, de a tengerentúli országokban is alkalmazzák, hogy az ügyfeleknek hűségidő vállalásáért cserébe bizonyos kedvezményeket biztosítanak – mondta a HWSW szakújságírója.

„Vagy a havidíjból vagy a szolgáltatáshoz vásárolt készülékből is.”

Koi Tamás elmondta, a hűségidőkre szigorú uniós szabályozások vonatkoznak.

„Az Európai Unió 2009-ben elfogadott telekommunikációs reformja tartalmaz kötelező érvényű szabályozást a hűségidők maximális hosszára vonatkozóan, ez jelenleg 24 hónap.”

Ez azt jelenti egyetlen, az Európai Unió területén működő kommunikációs cég sem szabhat ennél hosszabb hűségidőt semmilyen távközlési szolgáltatásra – mondta a HWSW szakújságírója. Koi Tamás jelezte, korábban voltak hároméves hűségszerződések is, de ezeket Európai Unió piactorzító hatásúnak ítélte meg, különösen olyan országokban, ahol több szolgáltató is működik.

Elképzelhető a rövidülés

Van remény a hűségidők csökkenésére

A HWSW szakújságírója jelezte, az Európai Unió szakpolitikájának ismert szándéka, hogy ezt minden államra nézve kötelező jelleggel a felére, tehát tizenkét hónapra csökkentse.

„Van egyeztetés és gondolkodás.

Ennek ez a magyar törvénymódosítási javaslat kicsit elébe megy. Meglátjuk, milyen formában megy keresztül az Országgyűlésen.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×