eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elengedi az Alitalia kezét az Etihad

Elengedi az Alitalia kezét az Etihad

Nem fektet több pénzt az Alitalia olasz légitársaságba a cég 49 százalékos tulajdonosa, az Etihad Airways - jelentette be James Hogan, az abu dzabi székhelyű társaság vezérigazgatója. Az Alitalia csődvédelmet kért.

A cég honlapján kedden publikált közlemény szerint azok után jutottak erre a döntésre, hogy nem sikerült megállapodni az Alitalián belül az új reorganizációs tervről.

Az Alitalia szintén kedden azt közölte, hogy a megállapodás elmaradásával 2 milliárd euró friss tőke bevonásától esik el a társaság, és az igazgatóság egyhangúlag úgy döntött,

rendkívüli igazgatást kérnek az olasz szervektől.

A BBC szerint csődvédelmet kértek. Ez lehetővé teszi a társaság eszközeinek és munkavállalóinak védelmét azzal, hogy biztosítja a cég folyamatos működését.

Az igazgatóság közleményében azt is elismerte, hogy súlyos gazdasági és pénzügyi helyzetbe került a társaság, és a részvényesek nem képesek tovább finanszírozni a céget. A társaság áthidaló kölcsönt kapott.

Az olasz légicég dolgozói múlt héten utasították el a társaság reorganizációs terveit, amelyben egyebek között létszámleépítés és fizetéscsökkentés is szerepelt. Ezen lépések mellett az Alitalia az európai üzem diszkontosításával is próbálkozott volna, hogy növelje bevételeit és csökkentse kiadásait.

Bár az olasz dolgozók szakszervezetei elfogadták az átalakítási tervet, a dolgozók 67 százaléka elutasította azt.

Az Alitalia közölte: járatai továbbra is a meghirdetett menetrend szerint, fennakadás nélkül üzemelnek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×