eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az ingatlanfejlesztés bár növeli az árat, csökkenti a bűnözők sikerét

Az ingatlanfejlesztés bár növeli az árat, csökkenti a bűnözők sikerét

Az elmúlt három évben az új ingatlanfejlesztések környezetében és a megyeszékhelyeken is csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, ez tovább drágítja az ingatlanokat - állapította meg az Otthontérkép összevetése, amelyet a társaság vezető elemzője ismertetett az InfoRádióban. Mester Nándor szerint főként a budai kerületekben magas a betörések száma.

Új fejlesztésekkel a bűnesetek ellen

Az új fejlesztések, a különböző védelmi és térfigyelő rendszerek segíthetnek a vagyon elleni bűncselekmények számának visszaszorításában, ami biztonságérzetet ad az odaköltözőknek, és ez pedig megjelenik az árakban is – mondta Mester Nándor. Ugyanakkor Budapest belvárosában bár növekszik a bűnesetek száma, ahogy az ingatlanok ára is, amit az V., VI. kerület dinamikus és pezsgő éjszakai életével magyaráz az Otthontérkép vezető elemzője.

A megyeszékhelyeken szinte mindenhol csökkenőben van a bűnesetek száma.

A kárérték szempontjából a központi budai területeket - II., XII., XI. kerület bizonyos részein -, ahol nagy értékű ingatlanok vannak, kedvelik a rossz szándékú emberek – mondta el Mester Nándor.

Fejlődő terület nehéz bejutással

Az ingatlanfejlesztés bár növeli az árat, csökkenti a bűnözők sikerét

„Az ingatlanfejlesztés bűnmegelőző hatására kiváló példa a VIII. kerület, Józsefváros azon része, amit Corvin-negyednek hívnak. Tíz-tizenkét évvel ezelőtt kezdődött ott a nagyarányú fejlesztés, aminek csak egy része a lakásépítkezés, több százezer négyzetméter iroda létesült. Mindez azt a képet sugallja, hogy az egy fejlődő terület, ahol a fejlesztő és az önkormányzat is komoly figyelmet fordít a biztonságra.”

Térfigyelő kamerákat szereltek fel és a házakba sem lehet könnyen bejutni

– tette hozzá Mester Nándor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×