eur:
389.05
usd:
360.75
bux:
68425.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Ez történik, ha elfelejtjük a bankkártya PIN-kódunkat

Ez történik, ha elfelejtjük a bankkártya PIN-kódunkat

Mi tegyünk, ha a rengeteg megjegyzendő PIN-kód közül éppen a bankkártyánkét felejtjük el? Ehhez ajánlott útmutatót a Pénzcentrum.

A portál utal arra, hogy egyes becslések szerint átlagosan 30 különböző jelszót kellene megjegyeznünk. Így nem csoda, ha néha elfelejtünk egyet-egyet. Nézzük, mit lehet tenni ilyen esetekben.

Új bankkártya kell vagy csak új kód?

A Pénzcentrum körképe szerint bankonként változó, hogy egy elfelejtett számsor esetén új bankkártyára is, vagy csupán egy új kódra van szükségünk.

A MKB Banknál például mindig szükség van új bankkártya gyártására is, így ott a PIN-kód elfelejtése esetén az új bankkártyát is ki kell fizetnünk. Ennek összege kártyatípusonként változik, de általában 500-5000 forint között mozog.

 

A FHB Banknál nincs szükség új kártyát igényelni elfelejtett PIN-kód esetén, viszont új kódot kell gyártani. Ez jellemzően 583 forint - tudta meg a Pénzcentrum.

Az UniCredit Banknál szintén elég egy új PIN-kódot kérni. Ennek díja náluk betéti kártyáknál 350 forint, míg a hitelkártyák esetében már többet, átlag 1000 forintot kell fizetni.

A CIB banknál sem szükséges bankkártyát cserélnünk, ha elfelejtjük a PIN-kódunkat. Ott az új PIN-kód kiküldésért kártyatípusonként 551-565 forintot kell fizetni.

A PIN-kód újragyártás során a kártyagyártó cég egy

új PIN-kódot generál le, melyet az általunk megadott lakcímre, vagy bankfiókba postáznak ki.

A kártyánk ebben az esetben csak az új PIN-kóddal lesz használható, ezt azonban több banknál akár egy ATM-en keresztül is megváltoztathatjuk.

Ez történik, ha elfelejtjük a bankkártya PIN-kódunkat

Hogyan juthatunk addig is pénzhez?

Akár új kártyát, akár új PIN-kódot igényelünk, néhány napot várni kell, amíg újra használhatjuk a bankkártyánkat. Persze lehetőség van gyorsított eljárással is kártyát igényelni, ezért azonban plusz díjat számítanak fel a bankok.

Amíg nincsen bankkártyánk, vagy PIN-kódunk, addig a bankfiókban tudunk személyesen pénzt felvenni.

De ezért is kell fizetni: a bankban történő készpénzfelvétel díja általában pár száz forinttól indul és a felvett összeg nagyságától függően változik, akár több ezer forintra is rúghat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

 

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×