eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Instagramosok, vigyázat, veszélyes fertőzést találtak!

Instagramosok, vigyázat, veszélyes fertőzést találtak!

Fertőzött alkalmazásokat találtak a Google Play áruházban. Instagram fiókokra és 5 csillagos értékelésekre vadásznak a rosszindulatú alkalmazások - figyelmeztet a vírusirtó szoftvereiről ismert ESET.

Az ESET kutatói nemrégiben

13 új, adatlopási céllal készített alkalmazást

fedeztek fel a Google Play áruházban, amelyek kifejezetten az Instagram felhasználók belépési adatainak megszerzésére készültek. Az ESET figyelmeztetése után mind a 13 alkalmazást eltávolították Google Play áruházból, addigra viszont összesen 1,5 millió felhasználó töltötte le azokat - írj a napi.hu.

Az alkalmazások Android/Spy.Inazigram kártevőt tartalmaztak és egy távoli szerverre továbbították a hamis alkalmazások révén megszerzett Instagram adatokat. Hogy növeljék a letöltések számát, azzal az ígérettel tették vonzóbbá az alkalmazásokat az Instagram felhasználók számára, hogy követőik száma nagymértékben növekedni fog, a lájkok és hozzászólások számával együtt.  Az adattolvaj alkalmazások egyike, az "Instagram Followers" például egy az eredetihez egészen hasonló belépőablakot használt. Miután a felhasználó bejelentkezett, nem tudott belépni a fiókjába, hanem egy "Helytelen jelszó" üzenetbe ütközött.

A feltört fiókok révén kéretlen üzeneteket (spam) és hirdetéseket küldhetnek a felhasználó nevében, illetve egyéb üzleti célokra is felhasználhatják az Instagram oldalukat. Az ESET közleménye megjegyzi: több helyen kínálnak illegális Instagram követőtábor-növelést ígérő csomagokat, amelyek legértékesebb részei a követők mellett a lájkok és a hozzászólások lehetősége.

Ha sikerült belefutni egy ilyen fertőzött programba, akkor az ESET szakemberei azt tanácsolják, hogy a készülék védelme érdekében töröljék a programot az Alkalmazáskezelőben, vagy használjanak megbízható mobilvédelmi megoldást a veszélyes elemek eltávolítására. Az Instagram-fiók biztonságának érdekében azonnal változtassák meg jelszavukat! Ha ugyanazt a jelszót több platformon használják, azokat is tanácsos megváltoztatni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×