eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Fontos lépés az italautomaták rendszerében

Műszakilag elkészült és engedélyeztetés előtt áll az az elektronikus rendszer, amely lehetővé teszi az étel- és italautomaták bekötését a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz - tudatta a rendszert partnereivel kidolgozó Laurel Számítástechnikai Kft.

A Nemzetgazdasági Minisztérium még tavaly szeptemberben kötelezte az étel- és italautomaták üzemeltetőit az adatszolgáltatásra, de egészen mostanáig nem látszott, lesz-e megoldás, amivel a vállalkozások képesek megfelelni az elvárásoknak.

Az árusítóautomaták számára használható Automata Felügyeleti Egység (AFE) és a hozzá tartozó felügyeleti rendszer műszaki értelemben elkészült, és engedélyeztetés előtt áll – jelentette be most Bessenyei István, a Laurel Számítástechnikai Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A cég partnerekkel dolgozott az új rendszeren, amely technikailag az áruautomaták piacán vezető, német telemetria megoldásra épül, ezt tették alkalmassá a NAV számára megfelelő adatok továbbítására.

Sikerült olyan megoldást létrehozni, amely amellett, hogy teljesíti a hatósági előírásokat, további díj nélkül egy webes felületen az üzemeltetőt is folyamatosan tájékoztatja automatái állapotáról; a pénzmozgásról, árufogyásról és más eseményekről. Az információ segítségével az üzemeltető munkája tervezhetőbbé válik, a forgalom pedig nő, így a cég által kínált integrált felügyeleti rendszer számos előnnyel jár majd az üzemeltetők számára - hangsúlyozta a vezető.

Hozzátette, hogy a fogyasztók számára is számos előnyt jelent ez az új fejlesztés, hiszen az automatákban kevesebb lesz az áruhiány és az üzemszünet, frissebbek lesznek az áruk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×