eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Így vándorolnak most ki a magyarok hazájukból

Az ENSZ adatai alapján készült egy térkép, amelyik megmutatja, hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek.

Egy térkép szerint a magyarok nem is annyira elvándorlósak, mint más európai nemzetek. A balkán viszi a prímet minden téren, innen szinte menekülnek az emberek. Nyugat-Európában sem felhőtlen a helyzet.

Jakub Marian egy fiatal cseh nyelvész-matematikus az oldalán tett közzé egy saját készítésű térképet, melyen azt ábrázolja, hogy az ENSZ adatai alapján hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek.

A térképet a hvg.hu közölte.

*

jakubmarian.com

Albániából is menekül, aki odaszületik, itt 38,8 százalék az arány. Macedónia 24,8 százalékkal a harmadik. Koszovó nem szerepel külön országként, pedig valószínűleg ő vezetné a rangsort, csak 2014 óta több mint 100 ezer koszovói hagyta el a hazáját. Magyarország tulajdonképpen a középmezőny felső részében áll a 6,0 százalékos elvándorlási rátával. A legeslegkevesebben pedig Spanyolországból akarnak elvándorolni, holott itt is nagyon magas a munkanélküliségi ráta, elsősorban a fiatalok körében, csakúgy, mint Koszovónál.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×