eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Na erre biztosan nem gondolunk lakásvásárláskor

Na erre biztosan nem gondolunk lakásvásárláskor

A lakásvásárlók ritkán kérdeznek rá a közvetítőknél arra, hogy milyen a szmoghelyzet a megvásárolni kívánt ingatlan környékén. Pedig az egészségkárosító hatáson túlmenően sok mindenről árulkodhat még ez az adat – hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.

A lakáskeresők számára az ár és a szobaszám a legfontosabb, az ingatlan állapotát és komfortfokozatát kétharmaduk veszi számításba. A szmoggal kapcsolatba hozható egyetlen kérdés, amit feltesznek az érdeklődők, az a fűtés típusa. Ez utóbbi a lakáskeresők 57 százalékának fontos.

Na erre biztosan nem gondolunk lakásvásárláskor

A meteorológusok szerint éppen a családosok körében nagyon kedvelt, egyedi fűtésű, zöldövezeti családi és alacsony lakásszámú társasházas övezeteket sújtja gyakran a szmog a szél és a csapadék hiánya miatt.

Persze a korszerű tüzelési módokra való átállás és a sok lombos növény javíthat a helyzeten.

Az egészséges környezet alatt tehát nem csak a zöldövezetet kell érteni: lakásválasztáskor érdemes azt is számításba venni, hogy az ingatlan mennyire fekszik közel a szélfolyosókhoz, egyáltalán milyen irányú általában a légmozgás, van-e a közelben erdő, hegy, nagyobb vízfelület, ami felől tisztább légtömegek érkeznek.

Budapesten például észak-nyugati az uralkodó szélirány, így a II-III-IV. és a XII. kerület van a legjobb helyzetben.

A keleti országrészben az északi-észak-keleti szelek, míg nyugaton a nyugati-északnyugati szelek az uralkodók, ehhez mérten érdemes az ingatlanok közül választania annak, akinek számít a szmoghelyzet is – javasolják az OTP Ingatlanpont szakértői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×