eur:
388.09
usd:
360.81
bux:
68743.36
2024. május 9. csütörtök Gergely

Négy magyar bankár keresett évi 300 millió forint felett

Az Európai Bankhatóság adatai alapján 4 olyan bankár dolgozott Magyarországon 2015-ben, akinek meghaladta az éves javadalmazása az 1 millió eurót - írja a Portfolio.hu.

Az Európai Unióban 5142 olyan pénzügyi szakember dolgozott 2015-ben, akinek az éves jövedelme meghaladta az egymillió eurót (árfolyamtól függően nagyjából 300 millió forintot). Ez harmadával volt több, mint egy évvel korábban - közölte az Európai Bankhatóság (EBA). Az érintettek 80 százaléka a Nagy-Britanniában dolgozó bankár volt - derítette ki a Portfolio.hu.

A legtöbb európai országban kis mértékben emelkedett a magas fizetéssel rendelkező bankárok száma, ez alól azonban kivétel Magyarország mellett Finnország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia és Lengyelország is, ezekben az országokban ugyanis némileg csökkent a számuk.

Az EBA jelentése szerint Magyarországon négy bankárnak volt magasabb a fizetése 2015-ben egymillió eurónál, átlagos jövedelmük 1,754681 millió euróra rúgott. A négyből egy befektetési banki területen, kettő vállalati funkciókban, egy pedig független ellenőrző funkcióban dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén
Lépett az osztrák rendőrség

Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító Universität Wien udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtök hajnalra feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×