eur:
389.67
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Már nem a villanyszámlával tartozunk leginkább

Tavaly jelentősen esett a villanyszámlával tartozók száma, és a lejárt hátralékok is csökkentek, a földgázszámlával tartozók száma viszont nőtt - írta a Magyar Idők.

A fejlesztési tárca adatai szerint a rezsicsökkenés miatt 2012 és 2016 között a földgáz-, a villany- és a távhőszámla-tartozások 48 százalékkal csökkentek, a szolgáltatásokat is kevesebb fogyasztónál kapcsolták ki - számolt be a lap. 

A villamosenergiáért 2016. január elsején 1,08 millió felhasználó tartozott, novemberre azonban már csak 976 ezernek volt hátraléka. A lejárt tartozások a tíz hónap alatt 26,9 milliárd forintról 25,3 milliárd forintra csökkentek - ismertette a lap a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataira hivatkozva.

A földgázszámlával viszont jóval többen tartoztak 2016 novemberében, mint a tavalyi év elején. Az adósok száma tavaly 454 ezerről 554 ezerre nőtt. Közben ebből 167 ezer fogyasztó a Trigáztól a Főgázhoz került, ám ezek tartozását még a Trigáz hajtja be.

Tavaly novemberben a villany 21 ezer 700 szolgáltatási helyen, a földgáz 77 ezer 800 helyen, a távhő pedig 6400 helyen volt kikapcsolva, ám utóbbinál ez zömmel csak a melegvíz-szolgáltatás elzárását jelentette, a fűtés maradt. Az adatok nem csak a tartozás miatti, hanem a fogyasztó által kért kikapcsolásokat is magukban foglalják.

A rezsicsökkentés az elmúlt években átlagosan 25 százalékkal szorította vissza a gáz, az áram és a távhő árát, egy átlagos háztartás évente 110 ezer forintot takarított meg. Az Európai Unióban jelenleg Magyarországon a harmadik legalacsonyabb az áram ára, és a második legalacsonyabb a földgázé - idézte a lap a fejlesztési tárcát.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×