eur:
389.07
usd:
362.24
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály
Alagutak és völgyhidak az új M0-son

Alagutak és völgyhidak az új M0-son

Teljes lehet az M0-s körgyűrű, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. már dolgozik a budapesti elkerülő utolsó szakaszainak előkészítésén. A Megyeri-hídtól az M1-esig több völgyhídon és alagúton át vezethet majd a 2x2 sávos út. A kivitelezés időpontja azonban még nem ismert - írja a Napi.hu.

Jelenleg összesen harminc autópálya-építés előkészítésén dolgozik a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. Egyebek mellett az M0-s befejezésén is - tudta meg a Napi.hu.

Már tervezik az új 2x2 sávos szakaszt, amely a fővárosból Szentendre felé tartó 10-es utat köti össze a Solymáron és Pilisvörösváron áthaladó 11-es úttal köti majd össze. Összesen több mint 8 kilométeres útszakaszt kell építeni, amely egy 2 és egy 3 kilométeres alagutat és két völgyhidat is magában foglal majd.

Alagutak és völgyhidak az új M0-son

Előkészítés alatt van az M0-ás másik hiányzó szakasza is, amellyel körbeérne a gyűrű. Ez a szintén 2x2 sávos szakasz a 11-es úttól az M0-ás és az M1-es biatorbágyi kereszteződéséig tart majd. Az M0-ás utolsó szelete 18 kilométeres lesz, amelyben egy hosszú - nyomváltozattól függően - 5,5-9,8 kilométer alagút lesz.

Alagutak és völgyhidak az új M0-son

Az M0-ás maradék szakaszainak megépítésének költségei egyelőre nem ismertek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdenék és fejeznék be a fejlesztéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×