eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nagyon régen fordult elő ilyen elő a Volvo történetében

Több mint ötven év után először fordult elő Svédországban, hogy nem a Volvo egyik modellje volt a legkeresettebb, hanem a Volkswagen Golf.

Bertil Molden, a svéd autókereskedők és gyártók szövetségének (Bil) szóvivője kedden közölte azt is, hogy a Volvo mint autómárka továbbra is a legkeresettebb Svédországban. Ugyanakkor a modellek alapján a német Volkswagen Golfból adták el a legtöbbet, több mint 22 ezret. A következő három hely az értékesített modellek alapján a Volvóé volt, a legtöbbet a V70/V90 modellből adták el, 21 300-at.

A Bil szóvivője arról is beszámolt, hogy tavaly 372 300 új autót értékesítettek a skandináv országban, ami 7,9 százalékos növekedés 2015-höz képest.

A szövetség szerint idén az eladott autók száma csökken, 360 ezer körüli lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×