INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

karácsony

szilveszter

idegenforgalom

niklai ákos

Divat lett a karácsonyt szállodában tölteni

Divat lett a karácsonyt szállodában tölteni

Infostart

Egyre többen töltik szállodában az év végi ünnepeket - mondta az InfoRádió kérdésére a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Niklai Ákos kifejtette: évek óta nő a szálláshelyen ünneplők köre, és a hazai hotelekben még most is vannak szabad helyek, akár szilveszterre is.

Új ünnepi tendencia mutatkozik a hazai idegenforgalomban: egyre népszerűbb a karácsony és a szilveszter ünneplése valamelyik hotelben. Ennek megfelelően az elmúlt években a kínálat jelentősen növekedett, főleg a vidéki wellness- és kastélyszállókban - tudta meg az InfoRádió Niklai Ákostól, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől.

"Azt tapasztaljuk, hogy egyre népszerűbbé válik mind a karácsonyi, mind az év végi pihenés, az előrejelzések mindkét időszakra sokkal jobbak, mint a korábbi években" - mondta Niklai Ákos.

Karácsonykor a szállodák 50-70 százalékos foglaltságra számítanak,

de még szilveszterre is vannak szabad szobák.

A két ünnep vendégforgalma között eltérés van. Mindkét ünnepen a családos pihenés a jellemző, de év végén több a fiatal vagy a kisgyermekes család a hotelekben.

"Szállodavezetői gyakorlatomból tudom, hogy régen a karácsonyt elsősorban a magányos emberek töltötték szállodában, de mára ez megváltozott: sok család azért megy hotelbe, hogy

megkímélje az anyukákat és a nagymamákat,

ráadásul nagyon sokan viszik magukkal a nagyszülőket is, hogy a család együtt tudjon ünnepelni. Ehhez természetesen a szállodák is alkalmazkodtak, ünnepi hangulatot teremtenek, extra programokat, műsorokat szerveznek a vendégeknek" - mondta a szakmai szervezet elnöke.

A foglalásokból az is kiderült, hogy sokan már 22-23-án megkezdik pihenésüket. A forgalmat növeli, hogy a vendégek jó része ebben az időszakban költi el a SZÉP-kártyáján felgyűlt összeget is.

Kapcsolódó hang

Szálláshelyek karácsonykor
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018