eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Letette az esküt a GVH régi-új elnöke

Áder János köztársasági elnök, a miniszterelnök előterjesztésére, 2016. november 2-ai hatállyal hatévi időtartamra ismételten a Gazdasági Versenyhivatal elnökévé nevezte ki Juhász Miklóst.

A GVH elnökhelyettesévé november 1-jei hatállyal Bak Lászlót és Tóth Andrást nevezte ki az államfő, szintén hat évre. Tóth Andrást azzal is megbízta, hogy ellássa a versenytanács elnöki teendőit.

A hivatal újonnan kinevezett vezetői hétfőn tették le az ünnepélyes esküt a Köztársasági Hivatalban.

A GVH élén az elnök áll, munkáját az általános ügyekkel és a Versenytanács elnöki teendőinek ellátásával megbízott elnökhelyettesek segítik.

Juhász Miklós 2010 novembere óta tölti be a GVH elnöki tisztét, Tóth András ugyanekkortól elnökhelyettes, illetve a versenytanács elnöke. Bak László Horváth Zoltánt váltja a másik elnökhelyettesi poszton.

A GVH tájékoztatása szerint a következő ciklus feladatai között szerepel, hogy a hivatal átlátható és kiszámítható ügyintézéssel támogassa a piaci szereplők jogkövető magatartását. Továbbá az, hogy biztosítsa a távoli - az ügyfelek fizikai jelenléte nélküli - iratbetekintést és megvalósítsa az elektronikus ügyintézést.

Mindemellett a hivatal számára továbbra is fontos egyebek mellett a fúziós eljárásrend fejlesztése, valamint a rövidebb határidő alatt történő ügyintézés, amelyek érdekében versenytörvény-módosítási javaslatokat is megfogalmazott. Szintén a GVH feladatai közé tartozik a piaci szereplők eligazodásának segítése a döntések, az elvi jelentőségű megállapítások és a közlemények közzétételével, valamint a kis- és középvállalkozások versenytudatosságának fejlesztése, a versenyjogi megfelelést támogató programok és a célzott kommunikáció kidolgozása - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×