eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drágul a kábeltévé az RTL és a TV2 miatt

A műsorterjesztési díjak feltételeinek egyoldalú meghirdetése miatt jogi lépéseket tett a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség – közölte a szervezet elnöke, miután az RTL Klub és a TV2 díjai miatt átlagosan 3-400 forinttal emelkedett a kábeltévé előfizetések ára. Kéry Ferenc szerint a két tévé eddig nem szedett terjesztési pénzt, a díj mostani mértékét viszont a szolgáltatók nem tudják kigazdálkodni.

„Ezt már nem tudják a szolgáltatók kigazdálkodni, ezért a szolgáltatók jelentős része – információink szerint – ezt a díjat kénytelen továbbhárítani az előfizetőkre – tudatta a szövetség elnöke.

Elmondta, hogy vannak előfizetők, akik már megkapták az első ilyen számlákat, mások valószínűleg ebben a hónapban, esetleg a jövő hónapban fognak szembesülni ezzel.

„A szolgáltatók egy része jogi eljárást indított. A terjesztők a Médiatanácshoz fordulhatnak, ha a szerződés nem jött létre, vagy úgy ítélik meg a szerződéses feltételeket, hogy azok számukra – és természetesen az előfizetők számára – rendkívül hátrányosak. Vannak, akik ezt még fontolgatják” - közölte a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke.

Kéry Ferenc szerint a díjjal két probléma van.

„Az egyik maga a díj létezése. Nem értjük, hogy miért van az, hogy egyik típusú szolgáltatásnak – a kábeltévés szolgáltatásnak – kell ilyen díjat fizetni, míg más platformon, más típusú szolgáltatásnál nem kell ilyen díjat fizetni – például a MindigTV-nél nem kell” - vázolta az elnök.

„A másik kifogásunk pedig az, hogy ha már fizetni kell, akkor az ügyfél miért nem mondhatja azt, hogy arra nem tart igényt. Ezt szintén jeleztünk a saját eljárásunkban, hogy a két műsorszolgáltató nem tette lehetővé, egész pontosan kifejezetten kizárta ennek lehetőségét” - hangsúlyozta Kéry Ferenc.

Elmondása szerint a terjesztőnek két lehetősége van.

„Vagy elfogadja ezeket a diktátumos feltételeket, vagy nem. Ha nem, akkor természetesen meg kellene szüntetnie ennek a két csatornának a továbbítását, ami viszont az előfizetők egy másik csoportja számára lenne hátrányos” - vázolta a problémát.

300 és 400 forint közötti összeges emelést ígért az, aki már bejelentette az árait. A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke szerint valószínűleg a legtöbb szolgáltatónál hasonló áremelés lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×