INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

richter

gyógyszer

gyógyszergyár

gyógyszergyártás

gyógyszergyártó

Új készítményt forgalmaz a Richter

Infostart / InfoRádió

A Richter bejelentette, hogy megállapodott a DM Bio gyógyszercéggel arról, hogy egy biohasonló készítményének gyártási technológiáját és forgalmazói jogait átveszi.

A Richter és a DM Bio megállapodtak abban, hogy a hazai gyógyszercég kizárólagos forgalmazói jogokat szerez a Trastuzumab készítmény esetében Európa területére, a FÁK régióra és a latin-amerikai országokra vonatkozóan. A Richter emellett átveszi a további fejlesztéshez szükséges gyártási technológiát.

A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri mérföldkő kifizetést teljesített (ez néhány millió euró volt), majd további mérföldkő fizetések jöhetnek a technológiai transzfer és a klinikai kísérletek előrehaladtával. Azt követően pedig, hogy a termék piacra kerül, a partnert forgalom arányos royalty díj illeti majd meg. A Trastuzumab az emlőrák kezelésére szolgáló készítmény.

Beleillik a stratégiába

A biohasonló termékek fejlesztését a Richter eddig is stratégiailag kiemelt célként kezelte, ami elősegíti, hogy a Richter ún. "specialty pharma" vállalattá váljon (ez a részvények árazásában is megmutatkozhat majd). A szóban forgó készítmény további fejlesztése és piaci bevezetése ezt a célt szolgálhatja.

A Richter tájékoztatása szerint a fejlesztések lezárulása és a törzskönyvezés folyamatának kezdete 2020-2021-ben várható. A készítmény jelenlegi piaca Európában 1,8 milliárd eurósra tehető.

Korábbi lépések

A Richter idén januárban közölte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a társaság egy biohasonló készítményének törzskönyvezési kérelmét. A teriparatide referencia terméke az Eli Lilly cég Forteo márkanevű készítménye.

Ezt megelőzően 2015 decemberében szintén egy ilyen típusú készítmény törzskönyvi kérelmének európai befogadásáról adott hírt a cég. Akkor az EMA a pegfilgrastim dokumentációs anyagát fogadta be, melynek referencia terméke az Amgen Neulasta márkanevű gyógyszere.

Kapcsolódó hang

Új készítményt forgalmaz a Richter
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018