INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

inforádió

gazdaság

szuperkórház

ingatlanár

Szárnyalnak az ingatlanárak a szuperkórháztól

Szárnyalnak az ingatlanárak a szuperkórháztól

Infostart / InfoRádió

Még a jövő évben is kétszámjegyű növekedést mutathatnak az ingatlanárak a tervezett budai szuperkórház környékén - közölte az InfoRádiónak nyilatkozva az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid úgy fogalmazott, hogy az érintett XI. kerületi körzetekben az enyhe lassulás helyett tovább szárnyalhatnak a jelenleg is magas ingatlanárak.

2014 elején indították el a 4-es metrót, akkor újították fel a Bikás-parkot Kelenföldön, ahova a szuperkórházat tervezik, már 2013 végén, 2014 elején nagyütemű áremelkedés látszódott azon a lakótelepen – mondta az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid hozzátette, a hirdetések szintjén előre be szokták árazni az eladók az infrastrukturális, például úthálózatfejlesztést. A hirdetések szövegében is azonnal megjelenik, különösen, amikor kiderül, tényleg hol lesz a kórház.

„Nagyon valószínű, hogy a kelenföldi pályaudvar szomszédságában lesz, két helyszínt néznek: a kelenföldi és őrmezői lakótelep között van 8-10 hektáros szabad terület. Megvizsgáltuk, hogy arrafelé milyen ütemű áremelkedés volt az elmúlt években, azt láttuk, hogy a kelenföldi lakótelepen meghaladta a XI. kerület átlagát az áremelkedés. A 2013-as mélypontról 2016 első félévére 60 százalékos áremelkedés volt, Őrmező ettől elmaradt, ott 35 százalékos volt az áremelkedés, a kerület egészében pedig 50 százalék, tehát szárnyalnak az ingatlanárak” - hangsúlyozta Valkó Dávid.

Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője kiemelte, a piacon összességében áremelkedés van, aminek még nem látszik sem a lassulása, sem a vége.

„2015-ről 2016-ra az 1119-es irányítószám körzetben 320 370 ezer forintra nőtt az eladott ingatlanok átlagára, ez a nap hivatalos tranzakciós adatbázisa alapján, tehát jó nagy merítésből derült ki” - mondta Valkó Dávid.

Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az, ha valóban ott lesz a kórház, elkezdik építeni, megjelennek az első látványtervek, fenntarthatja az éves szintű kétszámjegyű áremelkedést, anélkül viszont lehet, hogy jövőre már egyszámjegyűre mérséklődik.

Kapcsolódó hang

Szárnyalnak az ingatlanárak a szuperkórháztól
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018