eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szárnyalnak az ingatlanárak a szuperkórháztól

Szárnyalnak az ingatlanárak a szuperkórháztól

Még a jövő évben is kétszámjegyű növekedést mutathatnak az ingatlanárak a tervezett budai szuperkórház környékén - közölte az InfoRádiónak nyilatkozva az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid úgy fogalmazott, hogy az érintett XI. kerületi körzetekben az enyhe lassulás helyett tovább szárnyalhatnak a jelenleg is magas ingatlanárak.

2014 elején indították el a 4-es metrót, akkor újították fel a Bikás-parkot Kelenföldön, ahova a szuperkórházat tervezik, már 2013 végén, 2014 elején nagyütemű áremelkedés látszódott azon a lakótelepen – mondta az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid hozzátette, a hirdetések szintjén előre be szokták árazni az eladók az infrastrukturális, például úthálózatfejlesztést. A hirdetések szövegében is azonnal megjelenik, különösen, amikor kiderül, tényleg hol lesz a kórház.

„Nagyon valószínű, hogy a kelenföldi pályaudvar szomszédságában lesz, két helyszínt néznek: a kelenföldi és őrmezői lakótelep között van 8-10 hektáros szabad terület. Megvizsgáltuk, hogy arrafelé milyen ütemű áremelkedés volt az elmúlt években, azt láttuk, hogy a kelenföldi lakótelepen meghaladta a XI. kerület átlagát az áremelkedés. A 2013-as mélypontról 2016 első félévére 60 százalékos áremelkedés volt, Őrmező ettől elmaradt, ott 35 százalékos volt az áremelkedés, a kerület egészében pedig 50 százalék, tehát szárnyalnak az ingatlanárak” - hangsúlyozta Valkó Dávid.

Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője kiemelte, a piacon összességében áremelkedés van, aminek még nem látszik sem a lassulása, sem a vége.

„2015-ről 2016-ra az 1119-es irányítószám körzetben 320 370 ezer forintra nőtt az eladott ingatlanok átlagára, ez a nap hivatalos tranzakciós adatbázisa alapján, tehát jó nagy merítésből derült ki” - mondta Valkó Dávid.

Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az, ha valóban ott lesz a kórház, elkezdik építeni, megjelennek az első látványtervek, fenntarthatja az éves szintű kétszámjegyű áremelkedést, anélkül viszont lehet, hogy jövőre már egyszámjegyűre mérséklődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×