eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Távozott az Első Nemzeti Közműszolgáltató vezére

Távozott az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató éléről közös megegyezéssel október 1-jével Horváth Péter János, az elnök-vezérigazgató utódlásáról a közeljövőben születik döntés - tudatta a közműszolgáltató.

A társaság a meghatározott helyettesítés szerint, a normál üzleti rendben folytatja munkáját.

A közlemény szerint 2015-ben Horváth Péter János irányításával hozták létre az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t. A társaságcsoporthoz tartozó egyetemes szolgáltatók immár valamennyi hazai, 3,4 millió fogyasztó ellátását biztosítják. A vezető meghatározó szerepet játszott a rezsicsökkentés feltételrendszerének megteremtésében is, még a Magyar Energia Hivatal elnökeként - tették hozzá.

Horváth Péter János távozásával valamennyi, a társaságcsoportban betöltött pozíciójáról lemondott - tájékoztatott az ENKSZ.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×