eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mikola szerint szükség van a szabadkereskedelmi megállapodásokra

Magyarországnak szüksége van szabadkereskedelmi megállapodásokra, hogy ne szoruljon ki a világ egy piacáról sem - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Mikola István közös fórumot tartott a Budapesti Gazdasági Egyetemen Cecilia Malmströmmel, az Európai Bizottság kereskedelempolitikai biztosával az Európai Unió Kanadával már megkötött (CETA), de a tagállamok által még nem ratifikált és az Egyesült Államokkal még tárgyalás alatt álló szabadkereskedelmi egyezményről (TTIP).

Az államtitkár kijelentette: a CETA egy öt év alatt keményen végigtárgyalt, jó megállapodás. A TTIP-nél a 30 fejezetből 14 van lezárva, vagyis a tárgyalások közepén járunk, és az egyeztetések várhatóan még jó darabig eltartanak. Mikola István megjegyezte, még azt sem lehet tudni, létrejön-e egyáltalán az egyezmény.

Az EU-biztos kiemelte: a szabadkereskedelmi megállapodások segítenek, hogy alakíthassuk a gazdasági globalizációt, ne csak az elszenvedői legyünk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×