eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A magyar beszállítói kört is kedvezően érintheti a Samsung legújabb beruházása

A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet, és hét vállalattal már folynak az egyeztetések - mondta a HIPA elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Ésik Róbert kifejtette: a befektetési ügynökség minősített beszállítói adatbázisából kiválasztja azon cégeket, amelyek megbízható minőségben, nagy mennyiségben képesek a komplexebb termékek - így például az elektromos autók akkumulátorainak - gyártásához szükséges egyéb termékeket előállítani. A HIPA dolga összehozni ilyenkor a keresletet és a kínálatot - tette hozzá.

Az elnök szerint további munkahely-teremtési lehetőség, hogy egy komplex gyár Magyarországra érkezésekor, lesz három-négy nemzetközi beszállítója, amelyek a gyárral együtt az országba jönnek, ezért a HIPA igyekszik számukra is a megfelelő konstrukciókat kidolgozni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy a Samsung az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd Gödön, a mintegy százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×