eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A horvát kormány felújítja a tárgyalásokat a Mollal

A horvát kormány felújítja a tárgyalásokat a Mollal - jelentette ki Tihomir Oreskovic horvát kormányfő csütörtökön.

Oreskovic egy csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: elsődleges célja, hogy a horvát kormány megállapodásra jusson az INA-ról. Hozzátette, hogy maga állítja össze és vezeti majd azt a tárgyalóküldöttséget, amely megbeszéléseket folytat a Mollal. Megjegyezte, hogy a megbeszéléseket még a döntőbírósági eljárás befejezése előtt megkezdik, az eljárástól azonban Horvátország továbbra sem kíván elállni.

"Az INA az állam stratégiai érdekkörébe tartozik, ezért jobban be kívánok kapcsolódni a folyamatba" - mondta. Ugyanakkor arról nem volt hajlandó beszélni, hogy milyen álláspontot képvisel majd Horvátország a tárgyalásokon.

A horvát közszolgálati televízió csütörtök esti híradójában beszámolt arról, hogy a Mol Nyrt. üdvözölte Tihomir Oreskovic horvát miniszterelnök kijelentését. A műsorban idézték a magyar olajtársaság közleményét, amely szerint a Mol mindig is kész volt tartalmas tárgyalást folytatni a horvát kormánnyal, és a döntőbírósági eljárásra úgy tekintett, mint egy olyan intézkedésre, amely megvédi részesedését a horvát olajvállalatban. A Mol elsődleges célja mindig is az volt, hogy megállapodásra jusson a horvát kormánnyal.

A horvát kormány és a Mol közötti utolsó tárgyalás 2014 júliusában eredmény nélkül zárult, miután a két stratégiai partner nem tudott megegyezni az INA-t érintő ügyekben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×