INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Eladja magyarországi Peugeot és Citroën leányvállalatait a PSA

Infostart / InfoRádió
A PSA Peugeot Citroën csoport elkötelezte magát a "Back in the Race" program mellett, amely a cég gazdasági megújítását tűzte ki célul. A program keretében a PSA átalakította szervezetét, hogy hatékonyabban, gyorsabban és magabiztosabban tudjon reagálni a helyi piacok kihívásaira - olvasható a vállalat közleményében.

Magyarországra vonatkozóan a PSA csoport azt a tudatos döntést hozta, hogy megragadja az adódó vállalatfejlesztési lehetőséget és az EMIL FREY csoporttal mint forgalmazó partnerrel valósítja meg stratégiáját.

Az EMIL FREY Csoport jól ismert szereplő az autóértékesítésben, számottevő forgalmazói és márkakereskedelmi tapasztalata van, és már eddig is jelen volt a régióban. Pénzügyileg független, szociálisan felelős és a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett vállalat. Az EMIL FREY csoport egy jelentős, magánkézben lévő, zürichi székhelyű (Svájc), családi vállalkozás, amely több mint 90 éve meghatározó szereplő az autóértékesítésben. 7000 embert foglalkoztat az autó nagy- és kiskereskedelem, a finanszírozás, lízing, valamint az autó- és alkatrész-logisztika területén Európa tizenegy országában.

Mindezek miatt a PSA csoport bejelenti, hogy az EMIL FREY Csoporttal megállapodást (share purchase agreement) írt alá, amelynek eredményeként a jogszabályoknak megfelelő időszak elteltével a jelenlegi magyarországi Peugeot és Citroën leányvállalatok 2016. február 1-jétől az EMIL FREY csoport 100%-os tulajdonába kerülnek.

Minden jelenlegi munkaszerződés és szolgálati idő változatlanul érvényben marad és a márkakereskedői, beszállítói valamint egyéb partneri szerződések is hatályban maradnak. Ennek megfelelően a Peugeot és a Citroën Hungária döntéshozói az új tulajdonosi szerkezetben is változatlan felállásban irányítják tovább a hozzájuk tartozó területek munkáját. Továbbra is Balkányi György marad a Peugeot, a Citroën és a DS márka magyarországi tevékenységéért felelős ügyvezető igazgató - olvasható a Peugeot Hungária Kft. és a Citroën Hungária Kft. közleményében.

A címlapról ajánljuk