eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Miniszteri biztos: félretájékoztat a bankszövetség

Félretájékoztatja az ügyfeleket a Magyar Bankszövetség a magáncsőd adminisztrációjával kapcsolatban - mondta Szekér Judit miniszteri biztos csütörtökön az MTI-nek.

A miniszteri biztos arra reagált, hogy a bankszövetség alelnöke csütörtökön egy budapesti sajtóbeszélgetésen azt mondta: támogatják a magáncsőd intézményét, de a hozzá kapcsolódó adminisztrációt az egytizedére kellene csökkenteni. Becsei András szerint jelenleg 654 oldalnyi dokumentumot kell beadni az ügyfélnek a jelentkezéskor. Eközben a Nemzeti Eszközkezelőnél (NET) a jelentkezési dokumentum csupán pár oldal - jegyezte meg.

Szekér Judit szerint a bankszövetség által említett oldalszám "egészen egyszerűen egy irreális túlzás". Egy átlagos családnak - amelyik átlagos vagyonnal és jövedelemmel, és összesen három tartozással rendelkezik - ugyanis a nyomtatványcsomagból összesen 67 oldalt szükséges elolvasnia és kitöltenie, ráadásul a legtöbb esetben a több oldalas nyomtatványból mindössze egy vagy két elemet kell kiválasztania vagy a nyilatkozatot csupán elolvasnia és aláírnia szükséges - mondta.

Hozzátette: a nyomtatványcsomagot nem több példányban kell kitölteni, hanem aláírás előtt le kell fénymásolni és három példányban kell a szükséges helyeken aláírni. A családi csődvédelmi szolgálat munkatársai ráadásul minden segítséget megadnak az ügyfeleknek ahhoz, hogy megfelelően töltsék ki a szükséges dokumentumokat - emelte ki a miniszteri biztos.

"Érthető, hogy a bankoknak nem tetszik ez az intézkedés, de az ügyfeleket nem etikus ekkora mértékű, tízszeres csúsztatással félretájékoztatni" - jelentette ki Szekér Judit.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×