eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

NGM: képzési támogatást kap az Opel

Több mint 154 millió forint képzési támogatást kap tanműhely létrehozására az Opel Szentgotthárd Kft. a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján, ennek segítségével több mint 50-nel növeli a tanulói létszámot a vállalat, emellett bővíti az oktatott szakmák körét is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

A jelenlegi villanyszerelő és gépi forgácsoló szakképesítések mellett az automatikai technikus és a mechatronikai technikus szakmák gyakorlati képzése is megvalósul a bővülő és korszerűsödő tanműhelyben - ismertette a tárca.

A cég vállalta, hogy a támogatással létrejövő tanműhelyt legalább öt évig a gyakorlati képzés céljaira használja, a tanulói létszámot pedig legalább öt éven keresztül fenntartja. A vállalat az új beruházással kiemelten támogatja a munkaerő-utánpótlás képzését és a nyugat-magyarországi régió duális képzését is - áll az NGM közleményében.

A General Motors magyarországi termelőüzeme, az Opel Szentgotthárd Kft. több mint húsz éve gyárt személygépkocsi-motorokat és alkatrészeket. A kft. az elmúlt évek során az anyavállalat kiemelt motorgyártó központjává vált.

A magyar vállalat nagy gondot fordít munkavállalóinak magas szintű képzésére, illetve a képzett munkaerő pótlására, így az elmúlt években középiskolai tanulók gyakorlati képzése is elindult a szentgotthárdi gyárban - hangsúlyozta az NGM.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×