INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

Kimagasló turisztikai díjat kapott Zsidai Zoltán Roy

Infostart / InfoRádió

A legrangosabb turisztikai szakmai elismerést, a Pro Turismo oklevelet vehette át a Parlamentben a nemzetgazdasági minisztertől Zsidai Zoltán Roy. A vendéglátós szakember öt sikeres éttermet működtet a fővárosban. Azt mondja: a gasztronómia és a turizmus nagyon fontos szektora a magyar gazdaságnak.

A korábban közgazdászként dolgozó vendéglátós szakember óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy egyáltalán jelölték a díjara. De úgy érzi az elismerés valójában a családjának szól, hiszen az éttermeket családi vállalkozásban működtetik. Az első a Pierrot volt, amely 1982 - ben nyílt meg, "és akkor igazi oázisnak számított Budapesten, az egyetlen hely volt - a szállodákon kívül - ahol nyugati színvonalon lehetett szórakozni."

Zsidai Zoltán Roy az InfoRádióban elmondta, a válság mindig lehetőséget is jelent, azt fejezi ki, hogy valami, ami korábban működő modell volt, már nem tartható fenn. A Zsidai család az elmúlt öt évben öt új éttermet nyitott.

A vendéglátós a sikert azzal magyarázta, hogy megpróbálták észrevenni, mi az, ami felé megy a világ. Olyan helyeket nyitottak, amelyek a válságban is működő képesek lehetnek. Mint fogalmazott, "a minőségre igény van, de a vendégek vágyják az egyszerűséget, a közvetlenséget, a kevésbé elegáns, feszengő megoldásokat, és egyre jobban figyelik a pénztárcájukat is. Ez egy nagy kihívás, de lehetőség is egy étterem számára."

Zsidai Zoltán Roy szerint Magyarországon a turizmus egyike azon kevés iparágaknak, amely valóban versenyképes és az ország versenyképes exportterméket hoz létre ezen a területen. Hozzátette, "Európa vonzereje a világban azokban a finomságokban rejlik, mint a kultúra, a művészet, a gasztronómia, a szépség, az épített környezet, és a természet. Magyarország - a vendéglátós szakember szerint - jól van pozícionálva és "elképesztő ár-érték arányt produkál." Zsidai Zoltán Roy hangsúlyozta, "a belső, hazai kkv-szektorra épülő gazdaság az az erős gerinc, amin egy erős Magyarország majd állni tud."

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018