eur:
389.11
usd:
361.96
bux:
68500.95
2024. május 8. szerda Mihály

A kkv-k fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor és az EBRD elnöke

A kis- és középvállalkozások (kkv) szerepéről, valamint a technológiák exportjáról is egyeztetett Orbán Viktor kormányfő az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével, Sir Suma Chakrabartival hétfőn a Parlamentben - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy a kkv-k kiemelkedő szerepet játszanak a nemzetgazdaságok életében. Azonos állásponton voltak továbbá a technológiák exportjának fontosságában és az energiabiztonság növelésének szükségességében is.

A megbeszélésen szó volt emellett arról, hogy megindulnak a tárgyalások a 2015-18-as EBRD-országstratégiáról.

Orbán Viktor és Sir Suma Chakrabarti végül rögzítette, hogy 1991 óta az EBRD-együttműködésből fakadó befektetések nettó üzleti volumene 2,7 milliárd euró volt Magyarországon - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az EBRD elnöke a kkv-szférában, valamint a pénzügyi és az energiaszektorban folytatandó további együttműködésről tárgyal a héten Magyarországon. Sir Suma Chakrabarti a látogatása előtt interjút adott magyar tudósítóknak a közép- és kelet-európai térség átalakulásának finanszírozására több mint két évtizede alakult bank londoni székhelyén, kijelentve: az EBRD-nek hosszú időre visszanyúló tapasztalatai vannak a régió kis- és középvállalati szektorának fejlesztésében.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×