eur:
385.49
usd:
354.27
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Csökkent a Volkswagen-vezér fizetése

Rekordnyereséget ért el tavaly a Volkswagen, a csoport konszolidált nettó nyeresége 21,72 milliárd euróra nőtt az előző évi 15,41 milliárdról - közölte az autógyár pénteken.

Az előzetes adatok szerint a konszern bevétele 21 százalékkal 192,7 milliárd euróra emelkedett. A VW-csoport 9,3 millió gépkocsit adott el, ebből több mint 3 milliót Kínában. A VW típusok értékesítése 13 százalékkal, az Audi modelleké 12 százalékkal nőtt.

Az adatok közzététele után több mint 6 százalékkal csökkent a cég részvényeinek árfolyama, mert az eredményből 12,3 milliárd euró nem valóságos pénz, hanem a Porsche konszolidálásához kapcsolódó átértékeléseknek köszönhető.

Martin Winterkorn vezérigazgató már csak 14,5 millió euró fizetést kapott a múlt évre. 2011-ben jövedelme még elérte a 17,5 millió eurót, ez azonban általános megütközést keltett Németországban. Ezután átalakították a javadalmazási rendszert, és az igazgatóságnak kifizethető összeg 70 millió euróról 56 millióra csökkent.

A végleges mérlegadatokat március 14-én közlik.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×