eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin

Személyi változások a MÁV és a MÁV-START vezetésében

A MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesének Pál Lászlót, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának Ungvári Csabát nevezték ki.

A cég közleménye szerint a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese 2012. május 21-től Pál László. Pál László 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott: 1986-tól 1996-ig a MÁV hatvani pályafenntartási főnökségén a vasúti pálya állapotával összefüggő munkák irányítását végezte, 1996-tól a pályagazdálkodási főnökség vezető-helyettese lett, majd négy évig központvezető volt.

2010-től a GYSEV Zrt. vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott, később a Fejlesztés és Beszerzés Szervezet vezetőjeként a társaság infrastruktúra-fejlesztési, beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységét irányította. 2010 őszétől a GYSEV Zrt. stratégiai műszaki fejlesztési vezetőjeként a vasúttársaság infrastruktúra fejlesztési és műszaki innovációs tevékenységeinek irányításáért felelt.

Szintén tegnap nevezték ki Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának. Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához. A szakember a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért felelt, valamint az irányítása alá tartozó szervezetek osztrák és magyar üzem területén végzett hatékony és eredményes tevékenységéért. A közgazdász végzettséggel rendelkező szakember mérlegképes könyvelő vizsgával is rendelkezik. Ungvári Csaba a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél, valamint a Spar Österreichische Warenhandels AG-nál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot. Angol, német és olasz nyelven beszél.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×