INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Személyi változások a MÁV és a MÁV-START vezetésében

Infostart / InfoRádió
A MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesének Pál Lászlót, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának Ungvári Csabát nevezték ki.

A cég közleménye szerint a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese 2012. május 21-től Pál László. Pál László 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott: 1986-tól 1996-ig a MÁV hatvani pályafenntartási főnökségén a vasúti pálya állapotával összefüggő munkák irányítását végezte, 1996-tól a pályagazdálkodási főnökség vezető-helyettese lett, majd négy évig központvezető volt.

2010-től a GYSEV Zrt. vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott, később a Fejlesztés és Beszerzés Szervezet vezetőjeként a társaság infrastruktúra-fejlesztési, beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységét irányította. 2010 őszétől a GYSEV Zrt. stratégiai műszaki fejlesztési vezetőjeként a vasúttársaság infrastruktúra fejlesztési és műszaki innovációs tevékenységeinek irányításáért felelt.

Szintén tegnap nevezték ki Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának. Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához. A szakember a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért felelt, valamint az irányítása alá tartozó szervezetek osztrák és magyar üzem területén végzett hatékony és eredményes tevékenységéért. A közgazdász végzettséggel rendelkező szakember mérlegképes könyvelő vizsgával is rendelkezik. Ungvári Csaba a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél, valamint a Spar Österreichische Warenhandels AG-nál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot. Angol, német és olasz nyelven beszél.

A címlapról ajánljuk