eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Még több mint egymillió szja-bevallást vár a NAV

Több mint egy millióan nem nyújtották még be szombatig a 2011. évi szja-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A határidő május 21-én, hétfő éjfélkor jár le.

A NAV közleménye szerint az idén összesen mintegy 4,5 millió szja-bevallást várnak az adózóktól.

Május 21-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról is. Ha a magánszemély már benyújtotta a bevallását, és ahhoz rendelkező nyilatkozatot nem csatolt, lehetősége van arra, hogy a határidőig a bevallásától függetlenül rendelkezzen az 1+1 százalékról. A rendelkező nyilatkozaton fel kell tüntetni a civil szervezet adószámát, illetve az egyház, költségvetési előirányzat technikai számát, és a rendelkezést zárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban elhelyezve postán vagy személyesen lehet eljuttatni az adóhatósághoz.

Ugyancsak május 21-ig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos személyi jövedelemadót. Azok a magánszemélyek, akiknek fizetési kötelezettségük nem haladja meg a 100.000 forintot, ám azt egy összegben nem tudják teljesíteni, - a bevalláson feltüntetve - idén is élhetnek a legfeljebb négy havi pótlékmentes részletfizetés lehetőségével.

Fontos változás azonban, hogy idén az első részletet a bevallás benyújtásának határidejéig, 2012. május 21-ig meg kell fizetni - figyelmeztet a NAV.

Az esetleges tartozását a magánszemély belföldi bankszámlájáról történő átutalással, az adóhatóság kijelölt ügyfélszolgálatain bankkártyás fizetéssel és postai készpénz-átutalási megbízással is teljesítheti. Postai átutaláshoz csekket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain lehet igényelni.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkaviszony évközi megszüntetésekor kiállított adatlap, valamint a különböző kifizetőktől kapott igazolások nem pótolják az adóbevallást, továbbá, hogy az ellátásban részesülő álláskeresőknek is bevallást kell készíteniük!

Akik az utolsó napokra halasztották a bevallások elkészítését, azoknak segítséget nyújthat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhető két kisfilm is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×