eur:
393.13
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Vége a húsvétnak, jöhet az olcsóbb tojás

Húsvét után normalizálódhat a helyzet a tojáspiacon és tovább csökkenhet a tojás ára. Az okokról a Baromfi Terméktanács elnöke nyilatkozott az InfoRádiónak.

Közvetlenül húsvét előtt valamelyest csökkent a tojás ára, elsősorban azért, mert a termelők az Egyesült Államokból és Törökországból importáltak. A Baromfi Terméktanács elnöke szerint azonban aggályos unión kívüli országokból tojást behozni.

A tojás friss élelmiszeripari termék, és komoly élelmiszerbiztonsági kockázatokat hordoz magában, elsősorban szalmonella tekintetében emelte ki az InfoRádiónak Bárány László.

Úgy véli, húsvét után konszolidálódni fog a tojáspiac, mert beszerzési oldalon megszűnik a hiány, így nem kell unión kívüli országokból importálni.

Ráadásul a termelők már elvégezték az unió által előírt ketreccserét, így a tyúktartásnál is normalizálódik a helyzet. A kereslet csökkenése és a kínálat bővülése kiegyenlíti a piaci viszonyokat, és akár nyolc forinttal is csökkenhet a tojás fogyasztói ára - jósolta a terméktanács elnöke.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 07:13
×
×
×
×