eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vártnál jelentősebben nőtt az amerikai olajtartalék

A szakértők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten.

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 5 millió hordóval bővült a január 6-áig tartó héten, míg az elemzők kisebb, 1,1 millió hordó növekedést vártak.
A benzintartalék az elemzői várakozásokban szereplő 2,1 millió hordó növekedés helyett 3,6 millió hordóval bővült.

A feldolgozott olajtermékek készletállománya 4 millió hordóval nőtt, míg az elemzők 1,9 millió hordó emelkedést vártak. Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 99 cent csökkenéssel 101,25 dolláron állt. Mintegy tíz perccel később a veszteség 1,35 dollárra nőtt, ekkor a WTI-t 100,89 dolláron jegyezték.

Egy héttel korábban az olajtartalék 2,2 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 2,5 millió hordóval bővült, a feldolgozott olajtermék-tartalék 3,2 millió hordóval emelkedett a megelőző héthez képest.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×